„Ea este, în viziunea mea, viitoarea Prima Doamnă a României”. Cine face dezvăluiri despre Mirabela Grădinaru, partenera lui Nicușor Dan
Mirabela Grădinaru, una dintre cele mai căutate femei pe Google la ora actuală, și-a expus familia cum nu a mai făcut-o până acum, doar pentru a-și susține soțul în campania electorală. La rândul lor, mama și fratele ei, adică viitoarea soacră și viitorul cumnat al lui Nicușor Dan, i-au făcut galerie cum au știut mai bine actualului primar al Capitalei, în cursa pentru Cotroceni.
Publicul i-a cunoscut la dezbaterea electorală din 9 aprilie, de la Palatul Parlamentului, unde Liliana și Bogdan Grădinaru au vorbit despre Nicușor și au făcut și dezvăluiri sensibile din familie. „Cumnatul” lui Nicușor Dan a spus atunci că el și Mirabela și-au pierdut tatăl, dar și un frate. L-au creionat pe Nicușor Dan în cei mai frumoși termeni posibili, dar doamna Liliana Grădinaru, învățătoare cu vechime în Vaslui, și-a luat în serios rolul de soacră și a punctat că și-ar dori să își vadă fata măritată cu acte.
„E adevărat că nu sunt mulțumită (că nu s-au căsătorit-n.r.), dar asta este problema lor. Eu nu pot să forțez anumite lucruri, dar eu cred că se va întâmpla. Într-o bună zi se va realiza și acest vis al meu”, a spus ea atunci, în intervenția în direct la dezbaterea moderată de Mihai Gâdea.
Mama Mirabelei Grădinaru „a furat show-ul” în timpul acelei dezbateri televizate, apoi a devenit vedetă și pe Tik Tok, unde apare în mai multe filmulețe publicate de Nicușor Dan.
Dar nu e singura care a pornit motoarele de susținere pentru candidatul la președinție din familia ei. Fiul Bogdan, „cumnatul” lui Nicușor Dan, a povestit și el un episod prin care își pune sora în valoare. Mai mult, dă asigurări că este echiptaă cu tot ce trebuie pentrua fi prima doamnă a României. Țara noastră nu areinstituția „Primei Doamne”, dar este o formulă intrată deja în uz și etichetă care se pune imediat soției președintelui.
Fratele Mirabelei Grădinaru: „Ea este, în viziunea mea, viitoarea Prima Doamnă a României”
Iată povestea de la frate, pentru soră, publicată de Bogdan Grădinaru pe pagina lui de Facebook:
„Sunt venit în București din provincie. Ca mulți mulți alții care l-au populat. Până la majorat mi-am dus viața în Vaslui. Deși mi-a spus să vin la facultate în București, am ales calea Iașului.
„Bucureștiul este pentru tine…” îmi spunea. Iar afirmația asta mi-a bântuit cei 4 ani petrecuți în Iași. Acesta este unul dintre motivele pentru care după 4 ani, intr-o seară, m-am hotărât să plec, definitiv, la București. După o săptămână, i-am trecut pragul.
Îmi amintesc cu drag mansarda de lângă Parcul Carol în care stătea cu chirie și unde m-a primit și pe mine sa-mi încep călătoria în marea capitală a țării. Îmi amintesc și mirosul de mucegai de pe casa scării a acelei vile interbelice și sunt nostalgic după toate plimbările pe care le făceam în Carol, care se afla la doar 1 minut de mers pe jos.
Era anul 2009. Prima acțiune de voluntariat pentru București
La scurt timp mi-a spus că Nicușor dorește să cartografieze toate casele din zonele protejate ale Bucureștiului. Și m-a invitat să mă alătur acestei acțiuni care a durat un weekend întreg. Tot ce făceam era sa fotografiez fiecare casă și număr de pe străzile zonelor protejate. Se crease o echipă de voluntari pentru asta.
Recunosc că la acea vreme nu înțelegeam o iotă din acest voluntariat și nu înțelegeam de ce primăria, prin structurile sale, nu a făcut deja asta. Eram un provincial care își lua informația mai mult din zbor și fără să mă menajez, un naiv care credea că statul și administrațiile își fac cum necum treaba.
„Facem asta pentru a le proteja.” Acesta a fost răspunsul la întrebarea „De ce facem asta?”. Să le protejăm? Noi? De cine? Nu le protejează primăria? De ce nu mergem să ne vedem de plimbările în parc?
Unii proprietari ieșeau la poartă și mă luau la rost că le pozez fațada casei. Le spuneam că o fac pentru a-i proteja. Se uitau strâmb la mine și cu oarecare compătimire. Un ciudat.
Nu a trecut mult timp și am înțeles că, de fapt, tot acest voluntariat pe care Nicușor Dan, sora mea dar și mulți alți oameni faini care li s-au alăturat, era dintr-o dragoste autentică pentru oraș, pentru București. La acel moment i-am invidiat, pentru că eu nu puteam simți același atașament pentru acest oraș.
Majoritatea oamenilor fac lucruri și întreprind acțiuni pentru a-si atinge un obiectiv personal cu beneficii directe. Am făcut mult timp preponderent parte din această categorie.
Dar ea mi-a vorbit mereu de voluntariatul pentru binele celorlalți și am început să văd lumea și din alt unghi. Toată implicarea lor a avut mereu la bază un scop nobil iar acest lucru este aur într-o lume în care individul se axează în principal pe „a-i fi lui bine”.
Dacă aveți astfel de oameni pe lângă voi, prețuiți-i și oferiti-le suport. Căci ei au și puterea și perseverența și resursele interioare pentru a schimba lucrurile în bine. Ea este, în viziunea mea, viitoarea Prima Doamnă a României”, este mesajul lui Bogdan Grădinaru, fratele Mirabelei Grădinaru.