Biroul Electoral Central a transmis Curții Constituționale contestațiile referitoare la candidatura lui Călin Georgescu. CCR urmează să analizeze aceste sesizări sâmbătă, 8 martie, într-o ședință specială.
Vineri, Biroul Electoral Central a înaintat Curții Constituționale două contestații depuse împotriva lui Călin Georgescu, iar judecătorii urmează să le examineze în cadrul unei ședințe programate pentru sâmbătă, 8 martie.
Biroul Electoral Central a decis să trimită către CCR obiecțiile referitoare la candidatura lui Călin Georgescu.
Reprezentanții Curții Constituționale au confirmat că, până acum, au fost înregistrate două dosare în legătură cu procedura electorală privind alegerea președintelui.
De asemenea, au anunțat că sâmbătă va avea loc o dezbatere pe acest subiect.
Avocatul Adrian Toni Neacșu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat că dosarele ajunse la CCR nu au obiect, deoarece Biroul Electoral Central nu a decis încă dacă acceptă sau respinge candidatura lui Călin Georgescu.
“S-a depus deja prima contestatie impotriva candidaturii d-lui Calin Georgescu chiar la Biroul Electoral Central, deși procedura nu permite acest lucru. Contestațiile potrivit legii, se depun doar la CCR, dupa admiterea sau respingerea candidaturii de către BEC.
Cele 2 contestatii au fost trimise de BEC către CCR, singura care potrivit legii poate solutiona contestatiile de felul acesta. Evident ca în momentul asta sunt premature, pentru ca încă nu avem o hotarare a BEC, deci le lipsește obiectul.
Maine ar fi sedinta CCR.”, transmite Toni Neacșu pe Facebook.
Ce spune Augustin Zegrean
Întrebat dacă declarațiile controversate făcute de Călin Georgescu, prin care aceasta a criticat UE, NATO și apartenența României la acestea, ar putea duce la invalidarea candidaturii, Augustin Zegrean a răspuns că respectivele afirmații, în opinia lui, nu îl pot scoate din cursă pe suveranist.
”Declarațiile pe care le face nu cred că îl pot opri de a candida, pentru că nu Curtea Constituțională îl face președinte. Îl fac președinte voturile poporului. Deci ar trebui să se câștige la urne, nu la justiție”, a spus Zegrean.